انسان را باید از محدودیت خارج کرد
کتاب گام به گام با امام
جلد ۱
.
واقعا معنای عمیقی دارد. دقیقا بر خلاف ماکیاویلی که میگوید هدف وسیله را توجیه میکند و در پروتکل های یهود دقیقا این جمله را در ایدئولوزی خود تعریف میکنند و یکی از ریشه های اصلی لیبرالیسم است، ، تعریف امام موسی صدر میگوید برای رفع مشکلات بشر ...
باید بینهایت را ترویج کنیم و از محدودیت ها خارج شویم و بعد برای رسیدن به ان هدف(بینهایت) این دنیای مادی(محدود) دیگر هدف نیست، بلکه "وسیله" است برای رسیدن به هدفِ بینهایت. چون دنیای مادی محدود است و بینهایت نیست پس ارزشش خیلی پایین تر است. بنابر این، این وسیله است که هدف را توجیه میکند . این انسان است که بر اساس نحوه استفاده از وسیله هدفش را توجیه میکند.نوع استفاده بَد از وسیله یک هدف بَد توجیه میکند.استفاده نادرست از وسیله، یک هدف محدود ایجاد میکند و استفاده درست از آن، هدفِ نامحدود.
وقتی انسان به این مرحله میرسد که منابع دنیا ،از نگاه دنیایی و مادی(محدود)، مورد استفاده قرار گیرند(در هدف حب به ذات نفس اماره) پس محدودند، و تولید هدف محدود. ولی از دنیایی بینهایت که به مادیات محدود دنیا نگاه میکند ان محدود ها را در راه همان بینهایت استفاده میکند و این نوع استفاده ایجاد ممکن بذاتی میکند که شرایط موجود شدنش ایجاد شده و ضرورتِ ایجادِ هدفِ بینهایت میکند.
استنتاج عقلی بر مبنای سودگرایی نسبی ، بینهایت را قبول دارد نه محدود را.
نتیجه آن که بشر باید از محدودیت های مادی خارج شود و چون ذاتا منابع مادی محدوداند باید نوع نگاه بشر را به منابع محدود، به عمق معنای منابع متوجه کنیم.مفهوم بینهایت را در محدود تعریف کنیم.محدود ها را بینهایت کنیم.در راهی محدود ها را وسیله قرار دهیم که هرکز محدود نشوند و همیشه باشند.انها را محدودی میکنیم که بینهایت است.
مثال نقلی آن میشود :
از هر دست بدی از همان دست میگیری
در راه خدا هرچه دهی چندین برابر باز میگردد
به هر کس خوبی کنی خوبی بهت برمیگرده
با خلق طوری رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنن
یک قدم به سمت خدا بری اون ده قدم به سمت تو میاد
#رند